top of page

OBJECTES PERSONALS

A partir d’una vintena d’escultures a mida natural, l’autor Efraïm Rodriguez, ens convida a transitar per un bosc personal de figures construïdes a partir de fragments, de parts que, unides, creen noves identitats i que alhora posen de manifest la sensació que els humans «no som éssers sencers».

Són escultures creades a partir de fragments, de peces unides, fent referència a que els humans no som éssers sencers. Aquest fragments són de materials com la fusta, i en aquesta diferents tipus com: el xiprer, faig, cedre, la noguera i el suro. També utilitza materials industrials, de manera que els simbolitza depenen de la intensitat dels instants i reivindica amb aquests la infantesa i la part salvatge de l'ésser humà. 

El seu procés de creació es basa a partir de l'escultura figurativa i antiidealista. 

No busca que la seva escultura tingui un significat evident, sinó que tingui la capacitat d'explicar relats de ficció. 

efraim rodriqguez.jpg

L'artista de l'exposició Objectes Personals, Efraïm Rodríguez

museu grano.jpg

 MUSEU DE GRANOLLERS

El dilluns 11 de novembre de 2019 els alumnes de 1r de Batxillerat aritístic de l'institut Celestí Bellera vam anar a visitar el Museu de Granollers i les seves magínfiques i interessants exposicions.

SENSE INTIMITAT

La proposta expositiva, ideada per Andres Hispano, consisteix en reunir fotollibres, fotografies i fotogrames de pel·lícules (tant en format imprès com en pantalla) d’aquestes persones a través del cinema i la fotografia tant documental com de ficció. Es tracta de persones alienes al luxe de la intimitat, amb vides travessades per l’ull i el judici de tothom: metges, clients i transeünts en general. Les persones alienes a la intimitat, desposseïdes d’una privacitat que, precisament, avui ens sorprèn en la seva dissolució voluntària i tecnificada per part de joves i no tan joves.

hh.jpg

Una de les fotografíes de l'exposició Sense Intimitats

andrés hispano.jpg

El creador de l'exposició Sense Intimista Andrés Hispano

RELACIONAR 3 OBRES

En la primer exposició, la exposició fixa del museu, que vam anar a mirar, haviem de relacionar 3 obres amb parelles, que creiessim, que entre elles, tenien alguna semblança. Jo ho vaig fer amb la meva meravellosa companya i amiga també artistica escènica, Enya Lage. Vam decidir relacionar aquestes tres obres de l'exposicó fixa del Museu de Granollers perquè a les dos ens transmet que el negre és la por que no ens deixa ser nosaltres mateixes i que se'ns emporta la nosatre pròpia esècncia. En el cas de la primera pintura, la de Joan Hernández Pijuan, és i representa l'ansietat al no poder ser tu mateixa i no poder sortir al món i mostrar-te com ets. En el cas de la segona obra, la de Antoni Tòpies, l'estaca i el cercle negre són el cor, representant que la por no ens mata però ens fereix moltíssim i moltes vegades no ens deixa ser com volem ser. I en el cas de l'última obra, la de Joan Rom, és i representa un tsunami de negror, fuscor i por que ens envarga i ens provoca que ens amaguem i el patiment.

Joan Hernández Pijuan (1931-2005)

S/T, 1959

IMG-20191117-WA0001.jpg

 Antoni Tòpies  

(1923-2012)

A, 1977

Joan Rom
(1954)

Cascada, 1989

OBJECTES KITSCH QUOTIDIANS

Després de veure les creacions Kitsch de l'artista Martin Parr, aquests son els objectes quotidians kitsch que he pogut trobar a casa meva:

CAPSETA "gorjuss"

Capsa de la famosa nina i dibuix "gorjuss", però diferent a la nina del moneder.

MONEDER "gorjuss"

Moneder de la famosa nina i dibuix "gorjuss", però diferent a la nina de la capsa.

©2019 per Aina Pertegaz

bottom of page