top of page

CAMPANYA PUBLICITÀRIA 

LA CREACIÓ DE LA NOSTRA PROPIA CAMPANYA PUBLICITÀRIA

En aquesta última activitat de publicitat, ens haviem de juntar en grups o individual i crear tota una campanya publicitària. El meu grup, està format per l'Ada Masó, la Mireia Comas, la Judit Barco i jo, l'Aina Pertegaz. Juntes estem creant la nostre propia campanya publicitaria creant un producte propi i únic. TOT UN REPTE!

COSES A FER PER CREAR UNA CAMPANYA PUBLICITARIA:

1- Realitzar un  spot publicitari d'un producte inventat, tenint en compte, pensar i crear els següents elements necessàris:

Producte: cervesa.

Nom del producte: Flama.

Target: públic juvenil.
Logo: (foto de a baix).

Slogan: Flama, la guspira que ens uneix.

Storyline i Guio literari: (fotos de a baix).
Imatge producte: foto de baix
Música: ukelele + piano

Efectes sonors: cap

Valors asociats: joventut, felicitat, llibertat, energia, amics, possitivisme, moment refrescant, alegria,...

Valors afegits: sostenibilitat.

Spot amb la seva preproducció producció i postproducció.

2- Anunci Gràfic del mateix producte.

Per dissenyar un cartell hem de tenir en compte:

-la gama cromatica (color): turquesa fort, turquesa clarito, taronge fort, clar i groc.

-el tractament de la imatge (fotografia, dibuix ,fotomuntatge...): 

-la tipografia (slogan, frase publicitaria...): foto de baix.

-la composició:

3- Crea un Jingle per a la ràdio.
podcast (a baix)

Logotip del nostre producte

Per crear la nostra propia campanya publicitaria i producte vam haver de pensar i crear un logotip, aquests van ser els dissenys  que vam dissenyar i els esbosos que vam fer

Finalment, ens  vam decidir per aquest disseny:

Més endavant vam decidir posar color al logotip i aquests van ser els colors que vam decidir i escolir pel producte ja que ens van agredar i captar l'atenció:

Més endavant, vam decidir fer les proves del logotip amb els dos tipus de colors i de games de colors que haviem triat ja que ens agradaven esl dos i així podriem veure com quedaven en el logotip i trir una de les games de colors pel nostre logotip i producte. Primer vam fer proves de color amb la flama i després amb les lletres de flama:

Finalment, ens vam decantar per aquest model de colors:

flamaaaa original.jpeg

Storyboard del nostre producte i campanya publicitària

​Per crear la nostre campanya i anunci del nostre producte també vam haver de fer un storyboard i així planificar tot. Els esbosos del nostre storyboard son els seguents:

Finalment, vam acabar de planejar tot i l'storyboard va quedar així:

Etiquetes cervesa Flama

Per dissenyar el nostre producte, vam haver de dissenyar etiquetes pel propi producte amb el logotip que previament vam dissenyar, aquests son els models que vam crear:

Finalment, vam decidir de triar aquest model per enganxar-lo i posar-lo en el producte:

ciinta flaama.jpeg

La música i sons del nostre producte

Vam decidir de posa com a música del nostre anunci una melodia d'una cançó ja existent anomenada Salada i Tropical dels Koers, amb ukelele, una guitarra, soroll de dits, un soroll rascant, un piano i unes maraques. No obstant, al principi ho voliem fer amb un piano i guitarra però no ens va acabar de convençer i vam acabar triant la melodia amb l'ukelele i les maraques.

Producte final

Finalment, vam agafar una cervesa, li vam treure l'etiqueta i li vam posar la nostra, li vam pintar la chapa de color turquesa i ja vam tenir la nostra cervesa Flama. A les quatre cerveses els hi vam fer fotos per així vendre el nostre producte i així van quedar:

producte flama.jpeg

Anunci gràfic del nostre producte

Per crear el nostre anunci gràfic vam haver de fer proves i fotos. Primer vam haver de fer unes quantes fotografies per posar de fondo, aquestes son:

Finalment, vam decidir triar aquesta foto ja que vam considerar que era més adequada per l'anunci gràfic:

Seguidament vam decidir posar-li el logotip i l'eslogan i algun altre efecte, aquestes son les proves i esbosos que vam dissenyar:

Finalment, vam triar un dels esbosos i proves i el vam escollir i denominar el nostre anunci gràfic original. El que vam triar va ser aquest:

anunci_gràfic.jpeg

Logotip animat

Seguidament vam decidir de fer i crear un logotip animat amb el disseny del logotip normal i sense animació ni moviment. Primer vam provar-ho amb el fons negre i després ho vam fer però amb el fons turquesa i com que ens va agradar més, el vam triar com a original i oficial.

Link del logotip animat amb fons negre:

Link del logotip animat amb fons turquesa i OFICIAL:

Anunci audiovisual i publicitari del nostre producte

Per completar la nostre campanya publicitaria, vam fer i gravar un anunci audiovisual fent publicitat del nostre producte, la cervesa FLAMA

El nostre anunci mostra com una cervesa unix a quatre amigues que després dels seus intensos dies pasen una molt bona estona juntes i prenent la refrescant i unica cervesa, FLAMA.

Jingle del nostre producte i campanya publicitària

Ara si, finalment per acabar definitivament amb la nostra campanya publicitària, vem realitzar i crear el jingle, que diguem-n'he que és una mena d'anunci per ràdio.

Abans de tenir el jingle oficial gravat i triat, vem dissenyar i pensar dos possibles jingles dacord amb els nostres valors que voliem donar al producte i els vem escriure en un paper. Finalment, vem triar un dels dos, el vem gravar i li vem posar de fons el logotip animat. Els dos jingles escrits que vem fer com a esbosos son els seguents:

Com ja he dit abans, enre els dos esbosos de jingle vem haver de triar un i gravar-lo. Aquest que vem triar és el següent:

El jingle gravat i montat amb el logotip de fons animat

I ara si, finalment el link amb el jingle gravat, la música del mateix anunci audiovisual per sota i d'ambient i el logotip animat de portada!

PREGUNTES SOBRE PUBLICITAT

Aquesta activitat consitia en respondre aquests preguntes que les nostres mestres d'Audiovisuals ens van propossar sobre publicitat audiovisual amb exemples i fotografies d'anuncis.

- Què és el departament de comptes?  

El departament de comptes té una gran importància dins d'una agència, és el que està en contacte amb els clients i el que manté les relacions entre l'anunciant i l'agència i els fluxos d'informació. És a dir, que ajuda en la gestió i coordinació de tots els diferents departaments i així mateix en la gestió i supervisió de la producció.

Aquest, està compot per un equip de persones qui també coordinen el pla de comunicació, lideren el procés de pensament i lideren l'aspecte formal de les relacions internes i externes de l'agència.

- La publicitat és realment creativa? 

Jo crec que té una part molt important de creativitat, la part de pensar l'eslogan, la Imatge principal, els colors, la música, que sigui enganxosa, imaginar-te tot l'anunci, crear tot un anunci. La creació de l'anunci és la part creativa ja que creas una cosa, perquè vols crear un anunci únic i que no s'hagi fet a cap altre lloc ni cap altre marca l'hagi ideat tampoc. I per això fa fakta un equiip ple de creativitat i idees noves i potents.

- Com s'aconsegueix que un anunci sigui viral? 

S'aconsegueix amb un eslogan potent i enganxós, una música actual i potent també, i que quedi bé amb el producte que es volgui vendre, els colors de l'anunci, les veus, els personatges, com estigui dissenyat, a on es mostri,...

- Com es posa el preu d'un producte?

Suposo que segons les seves característiques, els materials de què està fet, per a què es fa servir, a on s'hagi fabricat i qui l'hagi fabricat, l'empresa que l'ha creat i patrocinat... Molts factors hi estan implicats.

- Com s'escull en quins mitjans sortiran els anuncis? 

Jo crec que això s'escull depenent de quants diners hagi pagat cada anunci, de la marcca que el patrocina i ha creat la campanya publicitària, com sigui l'anunci, adequat, per a quin públic,...

- Com és que hi ha anuncis que no s'entenen?  

Suposo que perquè donen una informació errónia i que no té sentit comparta amb el producte, o perquè no s'ha dissenyat bé la campanya publicitària, la idea no s'ha transmés bé, hi poden haver-hi moltes causants.

- Quina diferència hi ha entre publicitat i propaganda? 

Algunes de les diferències entre publicitat i propaganda son:

- La publicitat busca un rendiment econòmic i comercial per vendre alguna cosa material o algun servei mentre que la propaganda no vol un rendimient inmediat i té com a principal objectiu vendre idees, opinions, donar a conèixer docctrina, una creença,... 

- La publicitat busca la acceptació i atracció cap al seu missatge i incrementar l'apropament cap el que ven. En canvi, la propaganda busca la acceptació cap a una ideologia o pensament o bé generar un allunyar-se d'una manera de pensar contraria a la pròpia.

- La propaganda s'orienta a arribar a un colectiu molt particular, tenint una ideologia semblant a la de l'emisor. En canvi la publicitat intenta generar estratègies per atreure a sectors concrets de la població i pretendre actuar de manera universal, buscant un efecte molt més social y comunitàri.

- És el mateix fer un espot que una campanya de conscienciació? 

No, ja que fer un spot és menys feina ja que dura menys, com a molt un minut, i és per marques o mepreses que es volen fer conèixer. En canvi una campanya és molt més extensa, acostuma a ser una marca més i ja coneguda, comporta més feina, més personal i té una duració més extensa i per tant més detalls i més informació del producte patrocinat i anunciat.

- Han evolucionat molt els missatges publicitaris?  

Comparats amb per exemple els anys noranta moltíssim, el missatge, el que es volia transmetre, la imatge, els productes, com es transmetien les coses, la música, els eslogans, spots, les marques, tot! Per exemple, fa uns quants anys als anys noranta o seixanta sortien anuncis publicitaris masclostes i que possaven a la dona en una situació i posició molt baixa i invisible, ccom un objecte. En canvi ara està molt mal vist i quasi ja no es fa, això de deixar malament el gènere femení, el contrari, molts dels anuncis son feministes o tenen alguna relació o sentit a favor del feminisme i de l'igualtat de gènere.

- Com s'ho feien per què productes nocius semblessin bons? 

Amb campanyes publicitaries i anuncis retocats, amb bons i intrigants eslogans, amb estretegies publiictaries, amb gent molt hàbil a l'hora de vendre, fent que la gent es cregui que necessiten aquest producte per viure i ser més feliç...

- Com afecta la publicitat en un informatiu? 

És una mena d'enreteniment i intermidiari entre les noticies o programa i el proper programa, és a dir, és com el descans. Aquests anuncis publicitaris han de pagar per sortir en el "descans" ja que és allà a on la gent es fixa amb els anuncis i acabar aprenent alguns de memoriia de tant veure'ls. És també una mena de fer propaganda, la publicitat en un informatiu.

- La publicitat emocional menteix quan ens ven un món ideal? 

Normalment sí, ja que un món ideal no existeix, existeix la realitat, el món real. Ara ve, depenent del tema que toquin, en cada anunci, quin món ideal mostrin i com el mostrin i venguin al públic/espectador, pot ser més real i cert i que l'espectador se'l cregui o pot ser menys cert i més falç i que l'espectador no es cregui res i s'acabi no venguent aquest món ideal.

- Ens pots dir un exemple de com la publicitat crea problemes que no tenim?

Ho fan quan per exemple creant històries per patrocinar i donar com a solució el producte que volen vendre i així que la gent el vulgui comprar i el comprint creiient-se la mentida que la marca i l'anunci publicitaria ha fet públic. 

EX: no aconsegueixes que et surtin les taques d'oli de la roba? Utilitza cebralin!

EL LLENGUATGE DE LA PUBLICITAT

En aquesta activitat les nostres mestres d'Audiovisuals ens van demanar que definíssim els seguents conceptes del llenguatge publicitari incorprant-hi fotos per que els exeples es vegin més clars.

1. Definició de publicitat

És un conjunt de mitjans tècnics i activitats, molt utilitzades per a la comunicació externa de les entitats, ja siguin de caire comercial, públiques o sense ànim de lucre, que tenen com a objectiu informar i persuadir la gent perquè compri certs productes, cregui unes determinades opinions, etc.

2. Tipus de publicitat (referencial, emocional i simbòlica).

Hi ha tres tipus de publiicitat:
PUBLICITAT REFERENCIAL: explica les caracteristiques del producte, diu com és, com actua, i intenta oferir arguments objectius, raonats y comprobables.
PUBLICITAT EMOCIONAL: apelar als sentiments, a la relació amb els demés i amb el món, intentant convencer als compradors de que amb aquella marca es sentiràn més estimats o feliços. 
PUBLICITAT SIMBÒLICA: intenta aplicar a la marca un significat concret que la fagi representativa dels nostres desitjos.

3. Diferències entre publicitat i propaganda.

Les diferències entre publicitat i propaganda son:
- La publicitat busca un rendiment econòmic i comercial per vendre alguna cosa material o algun servei mentre que la propaganda no vol un rendimient inmediat i té com a principal objectiu vendre idees, opinions, donar a conèixer docctrina, una creença,... 
- La publicitat busca la acceptació i atracció cap al seu missatge i incrementar l'apropament cap el que ven. En canvi, la propaganda busca la acceptació cap a una ideologia o pensament o bé generar un allunyar-se d'una manera de pensar contraria a la pròpia.
- La propaganda s'orienta a arribar a un colectiu molt particular, tenint una ideologia semblant a la de l'emisor. En canvi la publicitat intenta generar estratègies per atreure a sectors concrets de la població i pretendre actuar de manera universal, buscant un efecte molt més social y comunitàri.

4. Funcionament de la publicitat: 

La publicitat té un seguit de funcions fonamentals segons el mètode AIDA, que ens aclareix aquestes funcions de la publicitat:
- Atreure l'atenció del possible consumidor a través de diferents recursos audiovisuals.
- Suscitar l'interès vers el producte que volen vendre, situant-lo en un marca agradable se sensacions que estimulen el comprador.
- Despertar el desig de compra del producte, col·locant-lo en un entorn fàntàstic, agradable, planet que mou el desig de compra.
- Provocar l'adquisició del producte, fent que el futur comprador s'identifiqui positivament amb qui creu que ja el té.

5. Parts d’un anunci gràfic: (Headline/Bodycopy/Visual/Payoff).

Un anunci gràfic té diferents parts, aquestes son les seguents: 
- VISUAL: seria com la Imatge visual i la més gran que es veu del producte.
- HEADLINE: seria el text de publicitat per propagar el producte, com un slogan, però del mateix producte no de la marca comercial.
- BODYCOPY: seria com el text de recolzament que t'informa més detalladament del producte.
- MARCHIO: seria com la marca comercial del producte.
- PAYOFF: seria com l'slogan de la marca comercial que proporciona i dissenya el producte.
- PACKSHOT: seria com el producte es ven, com va embolcallat i més o menys seria una imatge de com es pot menjar, acompanyat de quins elements per tenir una dieta equilibrada amb el producte que es ven,...

 6. Els contravalors de la publicitat: (Elitisme/Egocentrisme/Permissivitat/Consumisme/Consumisme desmesurat.

Alguns contravalors que podem veure i trobar en la publicitat son: 

ELITISME: actitud que consisteix a sostenir que aquells que són considerats com l'elit, selecte grup de persones amb notables habilitats, són persones de les quals s'haurien de prendre amb més seriositat les seves opinions i influències per mantenir un estatus superior.

EX Publicitat: Quan habituatalment veiem que anuncis de publicitat de colònies, cotxes, vins, menjar, etc, estan patroccinats per persones famoses i que moltes persones i/o be la societat, la veuen com a una persona famosa, superior, d'exemple,... Això ho fan amb la fiinalitat de que la gent compri el producte patrocinat, perquè qui l'està patrocinant diu que val la pena i a potser a tal persona li agrada la persona.

Exemple situació/anunci: el messi patrocina patatas LAYS, moolts nens petits segur que aniran a ccomprar patates lays perque el Messi les ha patrocinat.

EGOCENTRISME: actitud psicològica en la qual l'individu es considera el centre de l'univers, dona valor a les coses que li són d'utilitat pròpia i és incapaç de posar-se en el lloc de l'altre per considerar què sent aquest.

EX Publicitat: Primerament hem de dir que vivim en una societat en que l'home/la persona és el centre de l'univers.  La publicitat és egoista ja que  les expreses siempre intenten buscar motius perquè comprem els seus productes i aquests van dirigits a satisfer les necessitats de cada un. I a través d'estrategies de publicitat i màrqueting et fan pensar que si compres tal producte, aquest, et convertirà en una persona millor. 

Exemple situació/anunci: un anunci de Mercedes, el seu producte és un cotxe. A l'anunci, el noi que surt, es veu que ha fracasat a la vida moltes vegades, pero sap que tenir un vehicle d'aquesta marca sempre va bé. I doncs,el seu missatge, mitjançant l'anunci, és molt clar: Si vols ser algú a la vida, comprat un Mercedes.

PERMISSIVITAT: actitud que permet o autoritza a fer una cosa.

EX Publicitat: En el camp de la publicitat aquest concepte es refereix a la permissivitat inla llibertat que dona la publicitat i els anuncis a mostrar i a treballar qualsevol tema social o que vagi contra la societat i els seus valors i mostrar-los a través dels anuncis i dels productes, com serien el masclisme, el feixisme,etc.

EX situació/ anunci: un exemple de permissiviitat en la publicitat seriia per exemple un anunci de colònia en que es mostrés un home que posant-se la colònia que patrocina l'anunci la seva dona sempre li fa tot i ell no ha de fer res. El missatge: Amb aquesta colònia seras el macho alfa de la casa i no caldrà queà facis res, la teva dona ja ho farpa tot. Ets el dominant, ets l'imperable, ets l'home. En aquest anunci s'està donant una miatge masclista i que posa la dona en una situació com si ella sigués una xaxa i res més o que no es pugues encarar a l'home perquè clar és l'home.  

CONSUMISME: Tendència al consum excessiu i innecessari de productes que fa que creixi l'economia.

EX Publicitat: Tota empresa té un objectiu mol clar: augmentar les seves ventes i per conseguir aquest objectiu realitzen tanta publicitat i dediquen un cert capital a la publicitat del seu producte, perque la infomarció del seu producte i els seus serveis es difonguin amb molt impacte i influencia a la societat. I fer que aixíi les persones volguem comprar i comprar cada vegada amb més exccés i amb inecessitat.

Ex situació/anunci: cada anunci que veiem per la televisió, penjatt en un cartel o per youtube o xarxes socials, temen aquesta finalitat, el consumisme. No obstant vaig a posar un exemple molt clar d'una marca concreta i els seus productes. La marca APPLE, cada cert temps treu un iPhone o Mac o IPad nou amb noves habilitats i "teòricament" més bo que l'anterior. I sempre quan treu un producte nou crea un anunci publicitàri nou, i això fa que gent que per exemple tingui un mobil que vagi bé i que sigui bo, es vulgui ccomprar el nou proccute apple, només per l'anunci que aquesta marca ha creat. Aquesta persona que es vulgui ccomprar el nou producte de apple, tirarà el seu mòbil bo i quasi nou per un altre sense teni la necessitat de comprar-se aquest nou mòbil. Això se'n diu consumisme, pur i dur, i inecessàri.

CONSUMISME DESMESURAT:  Tendència al consum, i només al consumisme excessiu de productes. És a dir, és com un consumisme però ancara més desmesurat, escessiu i malaltís.

EX Publicitat: Jo crec que el consumisme desmesurat es basa a ser un consumisme però malaltíis, és a dir, apliact a la publicitat serien com les empreses que estan constantment produint i fent publicitat dels seus productes inecessaria i amb excèss com seria les empreses multinacionals, internacionals, com INDITEX, APPLE, WINDOWS, NISSAN, BMW,...

EX situació/anunci: un exemple per a mostrar el consumisme desmesurat jo creo que podia ser qualsevol empresa multinacional que patrocina molt els seus productes com per exemple colònies o APPLE o marques de cotxes i que cada mes treuen un produccte nou perquè la gent i la societat el compri i així cada més.

1. Definició de publicitat:

2. Tipus de publicitat: referencial, emcional i simbòlica:

3. Diferències entre publicitat i propaganda:

4. Funcionament de la publicitat:

5. Parts d'un anunci gràfic:

6. Els contravalors de la publicitat:

ANÀLISIS DE DOS ANUNCIS AUDIOVISUALS

En aquesta primera activitat de publicitat les nostres mestre d'audiovisuals ens han encarregat analiitzar dos anuncis audiovisuals, és a dir, anuncis televisius, de Youtube,...Jo he decidit analitzar l'anunci de la nova colònia de 2018, de la marca françesa Chloé, i l'anunci de la cervesa catalana Estrella Damm del 2019. He decidit trar aquests dos anuncis perquè em van cridar molt l'atenció quan fa temps els vaig veure, per la música, la magnífica producció audiovisual, els plans, els nagles, la llum, el missatge que volen i aconsegueixen transmetre, el color, les persones, els productes,...TOT!

"WHERE WOULD YOU CALL HOME?". CHLOÉ NOMADE, THE NEW FRAGRANCE FOR WOMEN. Chloé 2018.

1r anàlisis d'un anunci audiovisual

1- Les paraules: 

- Els textos orales que s'hi poden escoltar a l'anunci audiovisual son: Where would you call home? Home is everywhere: in this light, in every person I meet. I can't let go, lose myself, in the moment, in the movement. As long as I go forward. I am home. Encounter the world. Nomade. Chloé.

- Els textos escrits que s'hi poden llegir a l'anunci i a la descripció de l'anunci i del video son: Nomade, Chloé

2- Les imatges:

- A l'anunci hi podem veure molts plans diferents: grans plans generals, plans generals, plans detall, primerissims plans, plans mitjans, plans sencers, primers plans, plans tres quarts i plans conjunts. 

- Les imatges a l'anunci expliquen una mena d'història, expliquen el concepto de NOMADE, a través de les imatges i del text que diuen. Mostren com una dona viii diferents moments sense quedar-se o establir-se en un sol lloc, vivint cada segon i descobrint cultures noves, gent nova, llocs nous,...

3- Els sons:

- Com a sons a l'anunci hi podem sentir la veu de la noia narrant i parlant, música i sons. Un tipus de música àrab i oriental, i els sons de cada lloc a on la noia està, quan ella està al desert se sent l'aire i la sorra del desert, quan la noia va amb moto, se sent el soroll d'una moto, quan es veuen caballs corrent, se senten els galops i l'aire dels caballs,...

- La música i els sons que apareixen a l'anunci ajudena l'espectador a posar-se més a la pell, a sentir més el que l'anunci vol transmetre, a veure-ho més clar i ha entendre més el concepte. La música també emanitza l'ambient, fa l'anunci més entretingut i fa que tingui més ritme. També podem dir que la música dels anuncis ajuda a recordar l'anunci i el producte que ofereix a l'espectador per la música, perquè és enganxossa, i aixó és positiu per a la marca i la publicitat de la marca i el producte que es vol vendre.

4- El missatge:

- A l'anunci s'anucia una colònia/ perfum femení, anomenat Nomade, de la marca Chloé.

- El missatge que es vol transmetre és com una persona nomade pot viure la vida, lliure i feliç, com la colònia et fa sentir.

- Aquest anunci va dirigit a un públic femení que es possi colònia, major de divuit anys o potser de totes les edats, però femení.

- A l'anunci no apareixen els consumidors del producte i no se sap com son, segur que son dones, ja que el producte és pel sexe femení, però no es veu el prototip de consumidor.

- El món que aquest anunci comercial crea i mostra és bastant real, al menys els paissatges, la gent i les activitats que s'hi mostren.

- El món que mostra l'anunci és un monde exòtic, lliure, feliç, intrigant, magnific, per descobrir i disfrutar, per sentir-se lliure, per sentir-se viu i ple de bellesa.

- Tootes les persones o personatges que apareixen a l'anunci son dones. Dones joves, atractives, primes i exòtiques. El paper que fan és de dones independents, lliures i feliç. Aquestes estan caracteritzades per tenir la pell més fosca, cabell fosc, independents, exòtiques, estan fent activitats diverses com ballar balls del seu pais o montant a caball i se senten o almenys transmeten un sentiment de llibertat.

- Els valors funcionals, emocionals i simbòlics que s'atribueixen al producte que anuncia aquest anunci son la llibertat, l'intriga, la passió, les no lligadures, el descubrimient, el sentiment de ser especial, imperable i lliure i d'estar a casa, de que tot sigui especial i d'amar sempre cap endavant a la vida.

 "OTRA FORMA DE VIVIR". Estrella Damm 2019.

2n anàlisis d'un anunci audiovisual

1- Les paraules:

- Els textos orals que s'hi poden escoltar a l'anunci son: la lletra d'una cançó que diu:

Ahora yo, que vi nacer el mundo, que mi latido es tuyo.

Ahora yo, que abrazo tus recuerdos y callo tus secretos.

Siento terror, no comprendo, porque escupes veneno, me dejas sin aliento me quemas todo el cuerpo, hace un tiempo, que te veo y no te entiendo.

Debe haber otra forma de vivir. 

Soy yo, con miedo y sin razón y apenas corazón, bajo la piel. 

Soy yo, y te pido perdón, ¿y sabes lo peor? He estado bien. 

Mientras tu por dentro vas muriendo,

te arrojan hierro ardiendo, te ahogas por momentos,

Hace un tiempo que me veo y no me entiendo, me escuho y no me creo.

Mmmm debe habeeeeeer, otra forma de vivir,

debe habeeeeeer otra forma de vivir.

Ohhhhh

Debe habeeer otra forma de vivir,

debe habeeer otra forma de viviir,

otra forma de vivir,

otra forma.

Otra forma de vivir.

-Els textos escrits que s'hi poden veure i llegir a l'anunci son: 

Estrella Damm recomienda el consumo responsable, 5,4º.

TXEMA BROTONS asociaciontursiops.org

RÁUL ÁLVAREZ ghostfishing.org

RIC SAGARMINAG savethemed.org

MANU SAN FÉLIX vellmari.org

CLÀUDIA AULADELL y wildlifesense.com

SI QUEREMOS MANTENER NUESTRA FORMA DE VIVIR, ¿NO DEBERÍAMOS PROTEGER AQUELLO QUE LA HACE POSIBLE? 

MEDITERRÁNEAMENTE

1876 ESTRELLA DAMM

estrelladamm.com/sostenibilidad

2- Les imatges:

- A l'anunci audiovisual hi podem veure molts tipus de plans diferents: grans plans generals, pland sencers, primers plans, plans generals, plans de conjunt, plans mitjans, primeríssims plans, plans tres quarts i plans detalls.

- A través de les imatges, l'anunci explica diferente situaciones i fines relacionados amb el mediterrani i tot el que l'envolta. Expliquen casos d'animals rescatats del mar, gràcies a experts, perquè s'gavien set mal amp plàstics ; expliquen el treball que moltes asociaciones fan per salvar i mantenir el mediterrani net i salvar-lo de la contaminació. Mostren com treballen les asociacions, els experts, casos, el mediterrani per fins, com aquest està ple de bruticia, plàsàtics, objectes que contaminen,... 

A través d'aquestes imatges voolen concienciar a la gent de que el mediterrani s'ha de salvar i protegir no tirant plàstics al mar o altres objectes. I també volen fer saber que molta gent i associacions, estan fent el possible per cuidar el nostre preciat mar i a tots els qui viuen en ell.

3- Els sons:

- En aquest anunci s'hi pot sentir música i també efectes sonors. La música que se sent és una cançó de pop molt tranquil·la i bunica titolada "Otra forma de vivir" cantada i composta per Joan Dausà ft Maria Rodés y Santi Balmes. La lletra de la música, escrita anteriormnet, mostra i parla del mediterranii de que l'hem de cuidar si volem tenir una forma de viure com la que teniem abans de que estigués conteminat i brut. D'efectes sonors, és depen del moment, del lloc i de la imatge que s'estigui mostrant. Quan es mostra el mar amb la ballerina se sent el soroll de l'aigua i el silenci del mar, sota l'aigua; quan es mostra l'imatge dels vaixells de vel·la se senten els crits dels mariners i el soroll que provoca el contacte del vaixell amb l'aigua,...

- La música i els efectes sonors son importants per l'anunci ja que la música en aquest cas és una altra forma i manera de transmetre el missatge del mediterrani. A part com he dit a l'altre anunci anterior, la músicúa ajuda a vendre el producte i a fer l'anunci més entretingut i maco. Els efectes sonors, ajuden a l'espectador a posar-se a la pell, els fa situar-se i ajuda asentir com se sent dins de l'aigua o navegant.

4- El missatge:

- A l'anunci s'anuncia el producte que ofereix la marca Estrella Damm, ésé a dir, la cervesa Estrella Damm.

- El missatge que es vol transmetre a través d'aquest anunció és que si volem tenir, veure i gaudir d'un mediterrani net, preciosa i sa l'hem de cuidar perquè no es contamini més, per no matar animals que hi viuen i per poder gaudir-lo com ho hem fet fins ara. Mostra com experts en cuidar i salvar animals del mar, submarinistes,...associacions que cuiden el mediterrani, veuen la cervesa Estrella Damm.

- Aquest anunci va dirigit a un públic major als divuit anys, ja que la cervesa conté alcohol i aquest només el poden ingerir les persones majors d'edat. 

- A l'anunci si que apareixen els consumidors del producte anunciat. Son persones civils que treballen per una bona causa i per refrescar-se veuen el producte anunciat, la cervesa Estrella Damm.

-El món que aquest anunci comercial crea i mostra és molt real ja que mostra la vida i el dia a dia dels experts de les associacions que treballen per mantenir el mediterrani sa i net. Es mostren imatges també realistes del mar mediterrani i de platges i pobles també reals.

-El món que mostra l'anunci és el món real, un món solidàri, amb problemes però que tenen solució, amb positivitat i felicitat, amb motiivació per la feina, amb empatia i carisme. 

- Les persones que surten a l'anunci son tan homes com dones que pertanyen a asociaciones que s'encarreguen de cuidar i mantenir el mediterrani, com per exemple, salvar animals marins ferits per plàstics, submarinistes que recullen bruticia del fons del mar, pescadors que també ajuden a netejar el mar,... El paper que fan és el seu treball, és a dir, cuidar i ajudar a que el mediterrani siguii un lloc segur, net i cuidat. Aquests estan caracteritzats per tenir positivitat sobre el tema, ser feliços amb el que fan i el seu resultat, i amb entusisme per continuar.

- Els valors funcionals, emocionals i simbòlics que s'atribueixen al producte anunciat a aquest anunci son la valentia, el repte, la fe, l'esforç, la lluita, l'optimisme, la motivació, la passió, la bellesa de la vida i lo feliç que és la gent al veure i guadir d'un mar meditarrani net i sa i per això que l'hem de cuidar, és a dir, concienciar la gent.

ANÀLISIS DE DOS ANUNCIS GRÀFICS

En aquesta segona activitat de publicitat les nostres mestres d'audiovisuals ens han encarregat analitzar dos anuncis gràfics, és a dir, anuncis publicitaris, cartells,... Jo he decidit analitzar aquests l'anunci gràfic Fat can't hide I l'altre anunci gràfic Before it's too late, ja que quan els vaig veure a internet em van cruder molt l'atenció pel missatge que donaven i transmetien i per com el transmetien, d'una manera molt visual i temptadora.

"FAT CAN'T HIDE". Kingdom of Sports 2014. 

1r anàlisis d'un anunci gráfic

1- Elements de la imatge que es destaquen:

- Enquadrament: És vertical. A la imatge hi podem veure un home de mitjana edat que està dret i amb els braços formant un triangle i agafant-se els costats de la seva panxa. A l'inferior de la panxa, zona que pels laterals se l'està agafant, hi podem veure com hi té dibuixat un flotador salva vides. L'home porta un banyador blau i un collar de plata al coll, ja que està situat i l'anunci també ambientat en una platja.

- La imatge està feta de manera que està enaquadrada en un pla tres quarts o americà.

- Els elements d'aquest anunci gràfic estan situats de la seguent manera: l'home està situat quasi al centre de la imatge/anunci gràfic. El text, que diu FAT CAN'T HIDE. està situat al costat esquerre de l'home i una mica amagat derrera d'ell i finalment les lletres de l'associació qui ha creat l'anunci se situan al costat inferior esquerre de l'home, i el costat dret de l'espectador.

- Els colors que hi apareixen i hi destaquen son el blau, el carn, el vermell, el blanc, el gris, el negre, el dorat, el verd i el marró.

2- Text:

- L'Eslogan de l'anunci gràfic és FAT CAN'T HIDE. 

- El text principal, és a dir, l'eslògan està situat al mig tirant cap a l'esquerre de l'home i al mig tirant cap a la dreta per l'espectador. I el text secundri, a on diu l'associació creador de l'anunci, està situat al costat esquerre de l'home i al costat dret per a l'espectador.

- Com a logotip jo crec que és el text secundari, és a dir, el logotip de l'assciació qui ha creat aquest anunci gràfic: KINGDOM OF SPORTS, Fitness for the people.

3- Interpretació:

- El significat que es pot intuir i derivar d'aquest anunci gràfic és que la grassa no es pot ocultar, és a dir, que no ocultis la teva grassa, assumeixe-ho i fes alguna cosa, esport per cremar-ho o res, però no l'amaguis, enfrontat a ella.

- La relació entre el text de l'anunci i la Imatge és que la grassa no es pot ocultar o FAT CAN'T HIDE , és a dir, el missatge que volen transmetre al públic a través de l'anunci.

- Aquest anuncia este dirigit a persones amb grassa o amb sobre pes que intenten amagar la seva "grassa" o sobre pes.

- Els valors que aquest anunci gràfic ens transmet son a no amagar la realitat, a estimar-te tal com ets, a fer esport i a superar-te a tu mateix.

"BEFORE IT'S TOO LATE". WWF (World Wildlife Fund) 2008.

2n anàlisis d'un anunci gràfic

1- Elements de la imatge que es destaquen:

- L'Enquadrament és vertical. A la imatge hi podem veure una zona verda ambiental en un paissatge salvatge i natural amb un cel gris de tampesta. al centre de la imatge hi podem veure vegetació acomulada i junta en forma de pulmons. El final del "pulmó de natura" esquerre es pot veure com està cremat  tallat, és a dir, que no hi ha vegetació ja que sembla que hagin tallat els arbres i la vegetació.

- La imatge està feta de manera que està enquadrada en un pla sencer.

- Els elements d'aquest anunci gràfic estan situats de la seguent manera: es veu el paissatge natural salvatge amb el cel gris i nuvulos. Al centre de l'anunci gràfic hi trobem la vegetació en forma de pulmons, al lateral dret hi podem veure el logo i l'eslògan de l'anunci.

- Els colors que destaquen de l'anunci gràfic son: el verd foscc, el verd clar, el marró fosc, el marró clar, el gris, el blanc i el blau.

2- Text:

- l'Eslògan de l'enunci gràfic és BEFORE IT'S TOO LATE.

- El text principal, és a dir, l'eslògan, està situat a la part inferior de la dreta de la imatge.

- Com a logotip, situat al costat de l'eslògan, hi podem veure un ós panda i a baix de l'ós panda unes lletres WWF que fan referència a l'associació la qual ha creat l'anunci, World Wildlife Fund.

3- Interpretació:

- El significat que es pot intuir i derivar d'aquest anunci gràfic és que parem de tallar i massacrar boscos vegetals, natura, areas naturals,.. abans de que sigui massa tard, ja que la natura son els pulmons de la terra i és com si els estiguessim cremant i matant.

- La relació entre el text de l'anunci i l'imatge de l'anunci és que l'eslògan està dient que parem abans no sigui massa tard, referint-se a l'imatge, ja que es veu en ella com uns pulmons de natura per un ccostat s'estan enfosquin, és a dir, s'estan morint per la desgracia de les massacres que els talladors d'arbres i les industries fan per aconseguir productes concrets i guanyar diners.

- Aquest anunci està dirigit a tota mena de públic, ja que és una cosa que tots n'hem de ser concients i millorar i protestar contra.

- Els valors que aquest anuncia gràfic Gens transmite son la constància, el patiment, la despreocupació, la lluita, les ferides, la no empatías, l'egoisme i la gravetat d'aquest problema que afecta a tot el món. No ens hem de quedar de braços creuats, hem de parar industries i que aquestes parin de matar boscos i més natura, perquè la natura és la nostre vida i molt esencial per a la vida humana, i l'estem destruint, és a dir, ens estem destruint.

©2019 per Aina Pertegaz

bottom of page