top of page

"CONFINAMENT VIDEO CHALLENGE"

E X T R A!

A la segona activitat d'audiovisuals que les nosters mestres ens van posar per fer durant les primeres setmanes de confinament hi havia dues opcions de video per fer:
Opció A: fer un video a on tota l'acció passi a un lloc concret.
Opció B: fer un video d'un dia teu de confinament i editar-lo amb gràcia.
A part de fer l'opció que vaig triar de fer (video en un lloc de la meva casa fent alguna activitat quotidiana) vaig decidir fer l'altra proposta també (la de gravar tot un dia teu de quarantena i ediatr-lo de manera que sigui graciós). No obstant, vag decidir oficialment publicar la meva primera opció ja que complia el  principal objectiu i requisit de la durada que les noosters professores d'Audiovisuals ens van demanar que tinguessin les nostres creacions. És a dir, que les nostres creacions havien de durar entre 30 segons i 1 min i 30 i la que vaig publicar com la meva creació oficial si que complia aquest requisit, però aquesta extra, el video bloc, no i per aquesta simple raò vaiig decidir penjar i considerar com a cració  oficial THE KITCHEN SHOW i no MY QUARANTINE ROUTINE!.
Llavors diguem-n'he que a part de fer la meva opció triada he fet un extra, és a dir, a acabat fent les dues opcions de projecte però una no compleix el requiisit de la durada que ens havien posat les nostres mestres.

PROCÉS DE CREACIÓ

PREPRODUCCIÓ:

En aquesta primera fase de creació del mes projecte extra audiovisual, vaig planear una mica per sobre quines activitats volia fer i ensenyar, que diria, quins plans feria, i tots els detalls del video que surten.

PRODUCCIÓ:

Després de la preproducció, vaig posar-me a l'accció, el dimarts dia 30 de març em vaif aixecar i ja vaig començar a gravar cada moviment i activitat que feina durant el dia, i així vaig estar fins que me'n vaig anar a dormir. Haig de dir que aquesta fase la vaig fer i dur a terme gràcies a la meva família, en concret la meva germana i la meva mare que em van ajudar a gravar, van apareixer i parlar al video i que em van ajudar a fer certes activitats durant el dia.

POSTPRODUCCIÓ:

Finalment, i com a última fase del procés de creació del meu video de cocnfinamnet challenge extra, vaig dur a terme la postproducció, que es basa en editar el video (personalment, ho vaig fer amb el programa MOVIE MAKER, ja que estic molt familiaritzada amb ell, me'l connec molt bé i és molt intuitiu i fàcil de fer servir), adjuntant cada activitat gravada i explicada, posar efectes xulos, música entretinguda, uns crèdits, una portada que introdueixi, exportar-lo i penjar-lo al meu canal de Youtube.

MY QUARANTINE ROUTINE!

El meu projecte audiovisual extra!

En aquest projecte extra titolat MY QUARANTINE ROUTINE! Mostro i ensenyo tot el que faig, és a dir, la meva rutina, des de que em desperto fins que me'n vaig a dormir, en plena quarantena. explico i ensenyo amb anglès totes les activitats en família i sola al meu dia de cada dia a la meva llar. Vaig decidir narrar el meu dia i fer aquest video bloc amb anglès perquè em sento molt comode parlan amb aquest idioma i perquè, com que m'encanta l'anglès, estava molt il·lusionada i em feia moltíssima gràcia de fer-ho d'una manera diferent! La música que vaig triar per posar de fons i fer més entretingut el video van ser dues peçes de jazz:
- Frank Sinatra, L.O.V.E.
- Ella Fitzerald and Louis Armstrong, Ella and Louis.
En primer lloc haig de dir que vaig triar de posar música ja que fa el video més graciós, ràpid i entrenigut de mirar, i sempre va bé posar música, sempre, et desperta i t'alegra l'existència. I en segon lloc haig de dir que vaig triar aquestes concretes cançons ja que vaig pensar que una peça de jazz quedaria molt més bé que una de pop o electronica, perquè obviament estimo i m'enamora el jazz i finalment perquè son dues cançons que trobo fascinants (bueno, la cançó de l'Ella i en l'Louis no és una cançó, és un album ple de cançons precioses i magnifiques). 
En el video hi podem veure que hi ha diferents plans. Vaig decidir de gravar jo mateixa, en modo selfie, quen jo parlava i explicava què feia en cada hora i moment del dia i fer altres plans i angles en el moment en que feia les coses i activitats anteriorment explicades. També vaig intentar agafar la lluminositat més adequada i bona per a la càmera i l'enfocament adequat. No obstant hi ha algunes parts del video que poden sortir i de fet estan desenfocades ja que o no hi havia prou llum, o la càmera es movia molt i li costava enfocar, etc. No obstant, en general tots els plans estan més o menys enfocats i ben gravats amb una calitat de càmera i alguns plans de móbil.

"CONFINAMENT VIDEO CHALLENGE"

Com que la situación actual del món en general és en confinament, les nostres mestres d'Audiovisuals van decidir de posar-nos com a tasca més pràctica i entretinguda, fer un video mostrant què fem i com passem aquest etapa de confinament dins de casa i acompanyats amb els nostres familiars. En aquesta activitat teniem dues opcions per a triar:

Opció A: fer un video a on tota l'acció passi a un lloc concret.

Opció B: fer un video d'un dia teu de confinament i editar-lo amb gràcia.

Per tal de que el nostre vídeo, creació i/o projecte estigués organiitzat i ven estructurat, les postres mestres d'Audioviiusals ens van fer seguir unes instruccions:

- Haviem de seguir tres fases (preproducció, producció i postproducció)

- El video o creació nostre havia de tenir àudio (sons, música, diàleg,...).

- Haviem de controlar la llum, els plans, el fons i l'enquadrament.

- La creació havia de tenir títol i crèdits.

- Podiem triar el temsa que volguéssim i l'App per editar el video també que volguéssim.

- La nostre creació i/o projecte havia de durar com a mínim 30 segons i com a màxiim 1 min i 30 segons.


PROCÉS DE CREACIÓ

Com que un dels requisits del nostre video i/o creació era que haviem de realizar les tres etapes bàsiques dins de l'industria cinematogràfica i/o d'enregstrament o fins hi tot artistica, vaig deccidir fer  seguir cada etapa/ fase amp els seus subapartats per tal de que el meu projecte audiovisual quedés organitzat i ben fet, estructuralment parlant.

PREPRODUCCIÓ:

En aquesta primera fase, vaig dur a terme els seguents subapartats o subfases per pensar i estructurar bé la idea principal del video i creació que tenia pensat fer. 

Pluja d'idees: per pensar la principal idea de la meva creació vaig començar a pensar en certes paraules i en certs espais de la meva vivenda en que hi havia molta activitat diària o un lloc especial per a tota la família situat també dins de la meva residència. Finalment, vaig anar descartant llocs i em vaig fixar i adonar de que la cuina era un lloc que passaven moltes coses cada dia, i vaig dir "Perquè no fer-ho allà mentres fem menjar o alguna activitat quotidina que fem a la cuina?" I la idea princcipal ja estava triada! La paraula que vaig decidir triar per aquesta pluja d'dees va ser PALLASSADA. Ja que és un lloc a on passen moltes coses gracioses i tontes!

Storyline: Amb les paraules ja escollides vaig decidir convertir aquest primer pas de preproducció en un storyline, és a dir, avançar un pas més. La frase que vaig decidir fer va ser Pallassades mudes i quietes. Perquè vag escollir aquest frase per a continuar? Perquè és céom un contrast entre les pallassades que fem a la cuina, un lloc quiet mut. I em va semblar un punt de vista molt interessant.

(No obstant més endevant vaig decidr nombrar-lo THE KITCHEN SHOW, pel show que vam montar I per altres motius que ja explico seguidament i juntament amb el video).

Guió Literari: Després d'haver avançat una mica mas en aquesta fase fent i completant l'Storyline vag decidir i fer el guió literari, una breu historieta del que passaria en el vídeo. L'Aina està rentant i preparant uns enciams al marbre i pica de l'esquerre mentres que la Laia, la seva germana, està a la taula de la dreta preparant unes maduixes per després a l'hora de dinar menjar-les. L'Aina està dreta i inqueta mentres que la Laia està quieta i asseguda. Arriba un moment que la Laia es posa a fer tonteries i a ballar i fer veure que canta agafant una cullera de fusta com a micròfon. l'Aina en veure la seva germana fer aquestes bajanades s'hi uneix tambñe amb una cullera de fusta i es passen l'estona saltant i ballant i després començen a fer més i variades tonteries, durant el que queda de vídeo fins que el vídeo acava.

Storyboard: per acabar aquesta fase de preproducció, vaig fer l'Storyboard, que en veritat és poca cosa, perquè només vaig utilitzar un plà i un enfocament perquè vaig pensar que s'expressaria i es veuria tot més clar i bé.  


THE KITCHEN SHOW

El meu confinament video challenge

Finalment, després d'haver seguit tots els pasos nombrats anteriorment vaig concloure i finalitzar el meu video amb l'ajuda de la meva germana i ens va quedar aquest resultat. Aquest video de confinament reb el nom de THE KITCHEN SHOW que li vaig posar jo, perquè vaig pensar i conisderar que la gravació i els moments que passem la família a la cuina és i son un show, ens posem a fer tonteries tots, ja que tots som unamica pallassos (més la meva germana i jo), fins i tot la gossa, i ens ho passem molt bé rient. Per això el nom de THE KITCHEN SHOW. També vaig triar de fer aquest video a la cuina perquè és un lloc bastant regular i que estem tots plegats ultimament si no és parlant, menjant i si no és menjant, rient. La música que vaig triat per posar al vídeo és la de Boogie Woogie Bugle Boy, la vaig triat perquè la vaig trobar molt adecuada per el tipus de ritme i caràcter que tenia el video, a part de que ja la coneixia per la pel·lícula PITCCH PERFECT i que a mi i a me germana ens agradava molt. Tots els altres afectes que li donen al vídeo un toc com més d'antiquor els vaig decidir posar perquè cconccordaven amb la música i amb l'humor del vídeo també!

STOP MOTION

En aquesta activitat plantejada per les nostres mestres Ana Paredes i Àres Molins, l'objectiu era crear cadascú individualment un stop motion, és a dir capturar un seguit de fotos i convertir-les en un vídeo amb l'ajuda d'una app d'editació de videos. Com que estem confinats a casa el stop motion havia de ser en el teu entorn proper, el tema era totalment lliure i l'app amb la que editessis també era lliure de triar, és a dir, que podies utilitzar la que vulguessis mentres creessis un stop motion. Havia de tenir àudio (música, sons, diàleg,...), un conrol precis de la llum, l'enquadrament,...També haviem de posar durant l'editació del stop motion un títol i uns crèdits, havia de durar com a míníim 30 segons i com a màxim 1 minut i 30 segons.

PROCÉS DE CREACIÓ DEL MEU STOP MOTION

Per arribar a crear un stop motion ben fet i organitzat, les nostres mestres d'Audiovisuals, ens van donar unes pautes i fases de creació que haviem de seguir, és per això que aquí veureu les meves fases i què vaig fer en cada, per tal de que el meu stop motion estigués ben estructurat i ben pensat.

PREPRODUCCIÓ

En aquesta primera fase, em vaig dedicar a pensar possibles temes fent una pluja d'idees fins que vaig arribar a una conclusió. Quan vaig tenia la idea, vaig fer el guió literari amb frases sobre l'ordre i l'habitació, i un storyline. Finalment vaig decidir fer un storyboard molt resumit per tenir clar què havia de fer durant el rodatge i què pasaria en el stop motion.

PRODUCCIÓ

Seguidament, vaig posar tot el que havia pensar i trata en un full a la pràctica. Amb l'ajuda de la meva germana petita vam dissenyar el fons i tot l'entorn en que estava ambientat el stop motion. Vam retocar els controls de la càmera (velocitat d'obturació, iso, obertura de diafragma,...) segons la llum que entrava i perquè la llum i el fons es veiés amb nitidessa, amb la llum adequada i enfocat com ho voliem. A continuació vam posar la càmera sobre unes estructures planes i rectes i vam establir el plà i l'enquadrament que voliem obtenir fent proves fotogràfiques. Finalment, un cop tot establert i el fons tal com el voliem vam començar l'acció. Jo anava fent els moviments dels objectes i la meva germana anava fent les fotografies.

POSTPRODUCCIÓ

Després de tot el procés de producció i gravació del stop motion, com a última fase, vaig fer l'editació i vaig ajuntar totes les fotos per completar la meva creació! El que vaig fer primer va ser pasar-me les fotos a l'ordinador, descartar les no vàlides i ordenar les vàlides i bones. Alhora d'editar, haig de confessar que vaig tenia bastante problemas al trobar el programa adequat i alfinal vaig acabar editant i creant el stop motion amb el programa súper intuitiu i fàcil, MOVIE MAKER. Sé que no és molt professional, però se m'acabava el temps i com que el controlo bastant bé, per no dir molt bé. Vaig juntar totes les fotos, els hi vaig posar la duració, vaig posar nom al stop motion i els crèdits. Finalment vaig exportar el stop motion ja creat i el vaig penjar a Youtube per després poder crear un enllaç i posar-lo aquí, en el bloc!

IMG_20200326_121405_edited.jpg

LA MEVA PLUJA D'IDEES

Aquesta és la pluja d'idees que vaig dissenyar per tal de adquirir idees més clares i poder organitzar i dissenyar més el meu stop motion.

IMG_20200326_123106_edited.jpg

EL MEU STORYLINE

Aquest és l'storyline que vaig pensar per l'stop motion i del que passés en aquest mateix. En aquest vaig posar les fases del què pasa el stop motion.

MESSY ROOM

EL MEU STOP MOTION

Després d'haver completat i seguit els passos i les pautes que les meves mestres d'Ausovisuals van penjar al block vaig poder crear amb l'ajuda de la meva estimada i encantadora germana, un stop motion ambientat en el meu entorn de confinament, concretament en la meva habitació. El missatge que vull transmetre a través d'aquest stop motion, és com un espai pot estar desendressat i en un segon pasar a estar súper i perfectament endraçat màgicament, és a dir els instants. aquest és el resultat final, titulat Messy Room, amb català, habitació desendressada o caos d'habitació.

CINEMAGRAPH

Aquesta actvitat consisitia en crear un cinemagraph (una imatge animada que és el resultat de la combinació de la fotografia i vídeo) o vídeo en moviment seguint en grups i seguint un patró i un seguit de pautes d'organització per poder crear un bon cinemagraph ja que és la primera activitat de vídeo que realitzem. Les uniques pautes estrictes que vam haver de seguir van ser: el tema, que era exigit i obligatori que tractés d'algun sentiment, lloc o empoció il·lustrant i fent referència a un espai buit de Can Bassa, és a dir, la urbanització a on el nostre institut, Celestí Bellera, està ubicat i situat; el lloc i/o fons també se'ns exigia que fos en un ambient natural, a l'exterior i situat a Can Bassa, la mateixa urbanització del Celestí Bellera i hi havia d'haver un so fet i creat per a nosaltres. El meu grup està compost per en Pau Saurí, la Laura Soriano, la Mery Contelles i jo, l'Aina Pertegaz. I el nostre procés de creació del nostre projecte de cinemagraph ha sigut seguint el seguent guió:

PROCÉS DE CREACIÓ DEL NOSTRE CINEMAGRAPH

Els passos que hem agut i estem seguint per crear el nostre cinemagraph son aquestes:

FASES PREPRODUCCIÓ:

1. Idea Inicial.

2. Storyline.

3. Escaleta.

4. Guói literari.

5. Guió tècnic.

6. Storyboard.

FASES PRODUCCIÓ:

1. Gravació:

  - Direcció artística. 

  - Direcció de fotografia (enquedraments, llum,...).

  - Direcció d'àudio (música, sons, efectes,...). 

  - Atretzzo, escenografia, vestuari, utellaria.

  - Actors, actrius, si s'escau.

FASES POSTPRODUCCIÓ:

1. Edició (eines/recursos: tècniques i programes).

2. Presentació.

3. Distribució.

LA NOSTRA PLUJA D'IDEES PER LA CREACIÓ DEL CINEMAGRAPH:

Una de les etapes/fases que haviem de seguir era idees principals, és a dir, buscar una idea per poder començar a crear el nostre cinemagraph o vídeo en moviment. I és per això que vam començar a pensar en el barri de Can Bassa i en el nostre institut i amb el que aquests dos llocs ens transmetien i ens recordava.

EL NOSTRE STORYBOARD PER LA CREACIÓ DEL CINEMAGRAPH:

Una de les etapes/fases que haviem de seguir era fer un storyboard, és a dir, a través del dibuix dibuixar totes les escenes que voliem gravar i els planols.

EL NOSTRE CINEMAGRAPH

El resultat del nostre llarg i intens procés de creació:

Finalment, després d'haver complert i seguit tots els passos del guió i les pautes que les nostres mestres d'Audiovisuals ens van donar, vam poder crear el nostre propi cinemagraph ambientat a paissatges de Can Bassa i fent referències a temes relacionats amb el nostre institut, Celestí Bellera, i els sentiments que els alumnes tenim quan passem per allà, és a dir, quan anem a estudiar allà. Tots els efectes que hem posat com per exemple els audios, els personatges, els elements, els paissatges, etc, estan posats per un significat concret relacionat amb el significat i idea principal del cinemagraph: com la gent vé i va al Celestí Bellera/ Can Bassa i la petxada que cada persona deixa enrrere a Can Bassa/ Celestí Bellera.

©2019 per Aina Pertegaz

bottom of page