top of page

CAIXAFORUM

El divendres dia 18 de desembre, els alumnes de 2n de batxillerat artistic-escènic vam realitzar una sortida a Caixaforum de Barcelona, a on vam poder veure i observar dues exposicions que estaven exposades en diferents sales.

El Caixa Forum de Barcelona, és un centre cultural gestionat per "La Caixa" i situat a l'antic edifici modernista, Casaramona de Barcelona, obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Aquest centre cultural té com a finalitat d'acostar la cultura a tots els públics, a través d'exposicions i exhibicions sobre fotografia, història, art pictòric, escultòric, ... TOT TIPUS DE MANIFESTACIONS ARTISTIQUES.

VAMPIRS. L'EVOLUCIÓ DEL MITE

Exposada des del 29 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Vampirs. L'evolució del mite va ser la primera exposició que la meva classe, 2n BE, vam visitar. Aquesta exposició és una oportunitat excepcional per submergir-se en el món dels vampirs i conèixer les relacions entre les diferents facetes del vampir, a partir de diferents pràctiques artístiques, d’una manera cautivadora. L’exposició reuneix una selecció de pel·lícules de fantasia que ha propiciat el mite, des de projectes d’avantguarda fins a blockbusters. Relata les tensions entre el cinema i aquest mite, conscient de les metamorfosis del vampir que estan lligades a les transformacions del mitjà cinematogràfic. A més de mostrar pel·lícules i obres literàries, aquesta exposició temàtica exposa una selecció d’aparicions del vampir en altres disciplines artístiques, com ara els collages surrealistes de Max Ernst.

CARTELL FRANCÈS DE LA PEL·LÍCULA TWILIGHT

AGENCE ARSENIC

De la primera exposició, vaig decidir triar aquesta Imatge per analitzar-la i parla sobre ella ja que va ser una de les que em va captar més l'atenció i també perque m'encanta la saga de Twilight. Aquest cartell francès és de la primera pel·lícula fantàstica amorosa de la saga de llibres, Twilight , escrita per l'escrptora Catherine Hardwicke al 2008. L'obra está composta per una Imatge dels dos protagonistes de la saga, que omple quasi tot el cartell, el títol de la pel·lícula en platejat i a la part inferior del cartell hi ha escrit en gris i en lletra molt petita la gent i les empreses més importants que han contribuit i treballat en aquesta creació. L'imatge principal, presenta poca llum, ja que la poca llum que presenta es centra en els dos protagonistes, fredor i intriga. Els colors que hi predominen son el negre, marro, carn i gris. També podem observar que la imatge presenta i és un pla detall o pla mitjà. El que em va cridar l'atenció d'aquesta imatge va ser el els colors, la poca lluminositat centrada en els dos protagonistes i la intriga que dona. 

SO LAZY. ELOGI DEL MALBARATAMENT

Exposada des del 26 de novembre de 2020 al 18 d'abril de 2021

So Lazy, Elogi del malbaratament  va ser la segona exposició que la meva classe, 2n BE, vam visitar. Aquesta exposició 

parteix del consum de George Bataille, en la qual afirma que l’economia no es basa en la producció i el consum sinó en la despesa com a malbaratament. Aquest exposició proposa una crítica a la hiperactivitat contemporània i introdueix l’esperança d’una redistribució de recursos i de temps capaç de repensar allò comú. Per fer-ho, la mostra aplega un conjunt d’obres –des de pintura fins a fotografia, instal·lació, vídeo o escultura– d’artistes como Priscila Fernandes, Ángela Ferreira, Alberto Gil Casedas, Sharon Lockhardt, Agnes Martin, Aernout Mik, Agustín Parejo School o Xavier Ribas, entre d’altres.

NÒMINES. EL MEU ESPAI PRODUCTIU /  ECONÒMIC

FRANCESC ABAD

De la segona i última exposició, vaig decidir triar aquesta obra per analitzar-la i parla sobre ella ja que va ser una de les que em va captar més l'atenció. Aquest obra o exposició de l'artista Francesc Abad, es va crear entre el 1973 i el 2009 i es tracte de l'impressió de varies factures i papers econòmòics impressos per raig de tinta sobre paper. L'obra está composta per una paret a on s'hi pot veure un rectangle ple de papers blancs amb tinta negre. Aquests papers son nòmines, totes les nòmines que l'artista ha rebut durant la seva vida laboral com a docent, una activitat per subsistir al marge de l'activitat artística. Cada full correspon a un moment determinat de la seva vida. Aquesta obra també és una refexió del temps dilapidat a la feina i robat a la vida autèntica. L'artista a través d'aquesta exposició ens vol fer veure la seva autonomia creativa dins d'un sistema dirigit. D'aquesta obra em va cridar molt l'atenció el format, l'estructura, però el que em va decidir triar-la per així explicar-la va ser el significat que té al darrere i l'artista en si ja que trobo que el seu significat i el que repressenta és un sentiment, una etapa i un tros de la vida de l'artista personal i això fa que sigui encara més intens, real i artístic.

caiixa forum_edited.jpg

CAIXAFORUM

Al dimecres dia 11 de decembre, els alumnes de 1r de batxillerat artistic-escènic vam realitzar una sortida a Caixaforum de Barcelona, a on vam poder veure i observar dues exposicions que estaven exposades en diferents sales.

El Caixa Forum de Barcelona, és un centre cultural gestionat per "La Caixa" i situat a l'antic edifici modernista, Casaramona de Barcelona, obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Aquest centre cultural té com a finalitat d'acostar la cultura a tots els públics, a través d'exposicions i exhibicions sobre fotografia, història, art pictòric, escultòric, ... TOT TIPUS DE MANIFESTACIONS ARTISTIQUES.

EN CAIGUDA LLIURE

Exposada des del 10 octubre de 2019 al 9 de febrero de 2020

En Caiguda Lliure va ser la 1ª exposició que la meva classe, 1r BE, vam visitar. Aquesta exposició fa servir la imatge i el nom de caiguda lliure en forma de metàfora en relació al temps accelerat de les nostres vides i en el que vivim. L'exposició tracte i englova diferentes temàtiques en relació al tema del temps accelarat i analitza altres moviments socials passats i actuals. En aquesta, s'hi expossen múltiples obres de diferents artistes internacionals, ja que l'exposició es va crear a partir d'un concurs que la mateixa obra "La Caixa" va organitzar. D'allà les obres que van ser seleccionades son les que formen aquesta col·lecció i/o exposició.

en caiguda lliure.jpg

HONK KONG SHANGHAI BANK

ANDREAS GURSKY

De la primera exposició, vaig decidir triar aquesta Imatge per analitzar-la i parla sobre ella ja que va ser de les poques que em va cridar l'atenció. Aquesta fotografia feta per el fotògraf ANDREAS GURSKY al 1994 s'anomena Hong Kong Shanghai Bank, i com esmenta el propi títol de la fotografia, es mostra l'edifici arquitectònic de la Hongkong and Shanghai Banking Corporation. Podem veure que la imatge està feta des d'un angle més o menys a la mateixa altura que el gratacel. Hi podem observar que hi predominen els colors negres, blancs, grisos i vermells. Al ser de nit, la imatge no té molta lluminositat, només la de les llums internes i no té la nitidesa que podria tenir si sigués de dia. També podem observar que és una imatge amb un pla detall o pla conjunt. El que em va cridar l'atenció d'aquesta imatge va ser el detallisme que hi pots veure i que té, és a dir, cada oficina i sala que s'hi veu a l'interior de l'edifci, cada detall, igualment que sigui molt molt petit, es veu, i això m'encanta.

​ÒPERA: PASSIÓ, PODER I POLÍTICA

Exposada des del 19 de setembre de 2019 al 26 de gener de 2020

Òpera: Passió, Poderi Política, va ser la 2ª pexposició que la meva classe, 1r BE, van poder visitar i observar. Aquesta exposició es tracta d'un recorregut per vuit grans i famoses òperas al llarg dels anys i en diferentes ciutats. En cada ciutat, hi pots trobar vestimenta, instruments, mapes, vídeos, informació, decorats de l'òpera del qual parla la ciutat, i de la ciutat en l'any en que l'òpera assignada es va crear i representar. També hi trobes el compositor, la vida del compositor, els actors, etc.  Al llarg del recorregut per les vuit ciutats amb cada òpera propia, t'ajuda a saber i aprendre més informació sobre cada ciutat un reproductor d'àudio que et donen al principi de l'exposició.

òpera.jpg

LONDON 1711

GEORGE FRIEDRICH HÄNDEL - RINALDO

De la segona exposició, he triat per explicar la segona sala referent a una ciutat i una ópera concreta. La sala de LONDON (Londres) es centra en el Loondres del 1711, i en explicar una òpera que es va crear en aquella època i ciutat, Rinaldo. Al començament de la sala s'hi pot veure un mural  a on explica el context històric del Londres al 1711 i l'importància de l'òpera en aquell moment. Seguidament, explica com l'arribada de George Friedrich Händel, compositor de l'època, a Londres va causar un canvi que va revolucionar el món de l'òpera anglessa i el seu èxit. A mesura que vas avançant, et vas trobant imatges de com era Londres en aquella  època, la temàtica de l'òpera, vestimenta original de l'òpera Rinaldo, complements de la gent i burgesia que anava a veure / va anar a veure Rinaldo, alguns instruments propis de l'època i òpera, el decorat està tot relacionat o amb l'òpera Rinaldo o amb el compositor o amb la ciutat al 1711. També hi podem trobar planols de la ciutat de Londres al 1711 i escrits i textos teatrals de l'òpera. Finalment haig de dir que he triat aquesta exposició per explicar  desenvolupar perquè va ser la sala que em va cridar més l'atenció i per la que vaig tenir més curiositat, pel decorat, vestits, complements, etc, i perquè la història de la ciutat de Londres sempre m'ha interessat ja que és la meva ciutat preferida i l'idioma que s'hi parla també.

©2019 per Aina Pertegaz

bottom of page